Tvarohový dort s malinami

Těsto z ovesných vloček, tvaroh a maliny. Na první pohled neskutečně zdravá kombinace pár obyčejných surovin. Nenechte se zmást, dort je tak dobrý, že spolehlivě zmizí do druhého dne a při dojídání posledního kousku už přemýšlíte, kdy upečete další.

Na těsto budete potřebovat:

  • 150 g ovesných vloček
  • 90 g másla
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 vejce

Na náplň si připravte:

  • 500 g tvarohu v kostce
  • 200 g lučiny
  • 150 g bílého jogurtu
  • 100 g třtinového cukru
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 2 větší vejce
  • 400 g mražených malin

Jako první si připravíme těsto. V mixéru rozmixujeme všechny ingredience na těsto – měla by vzniknout lepkavá hmota. Formu na koláč vyložíme pečícím papírem a připravené těsto upěchujeme na dno formy. Použila jsem formu o průměru 25 cm. Pečeme 15-20 minut na 180°C.

Mezitím si připravíme náplň. Tvaroh, lučinu a bílý jogurt prošleháme do hladka. Přidáme cukr a zbylé ingredience. Dort je díky malinám příjemně nakyslý, pokud máte raději sladší, nebojte se přidat o něco více cukru (50-100 g bude stačit). Náplň vlijeme na předpečený korpus a dáme péct na 20 minut 180°C. Poté snížíme teplotu na 150°C, vršek koláče posypeme mraženým malinami a pečeme ještě dalších 20 minut. Po upečení necháme vychladnout a můžeme podávat.

Dobrou chuť!

IMG_E6042

 

IMG_6034IMG_E6069

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *