Banánové cupcakes s arašídovým máslem

Dnes je tu jeden recept pro milovníky arašídového másla. Dáváte si máslo k snídani, ujídáte ho tajně po lžičkách, prostě bez něj nemůžete být? Pak je tenhle recept přímo stvořený pro vás!

Na těsto:

  • 100 g másla
  • 80 g třtinového cukru
  • 2 vejce
  • 1 lžičku vanilkového extraktu
  • 2 zralé banány (200 g)
  • 100 g hladké mouky
  • 100 g polohrubé mouky
  • 1 a 1/2 lžičky kypřícího prášku
  • 1 lžičku skořice
  • Špetku soli

Na náplň:

  • 150 g 100% arašídového másla
  • 250 g mascarpone
  • 50 g ricotty
  • 50 g moučkového cukru

Všechny suroviny vyndáme z lednice alespoň hodinu předem, aby měly pokojovou teplotu. Máslo vyšleháme s cukrem a po jednom zašleháme i vejce a vanilkový extrakt. Banány rozmačkáme vidličkou a vmícháme je k vaječné směsi.

V menší míse smícháme oba druhy mouky, kypřící prášek, skořici a přidáme špetku soli. Po částech opatrně vmícháme do tekuté směsi.

Troubu dáme předehřát na 165°C. Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky a plníme těstem zhruba do 2/3. Pečeme cca 25-30 minut, dokud nemají cupcaky krásně zlatavou barvu.

Dále ušleháme krém. Mascarpone opatrně vyšleháme s ricottou a cukrem a postupně zapracujeme i arašídové máslo. Krémem zdobíme již vychladlé cupcaky.

APC_0035APC_0031

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *