Dnes je tu jeden recept pro milovníky arašídového másla. Dáváte si máslo k snídani, ujídáte ho tajně po lžičkách, prostě bez něj nemůžete být? Pak je tenhle recept přímo stvořený pro vás!
Na těsto:
- 100 g másla
- 80 g třtinového cukru
- 2 vejce
- 1 lžičku vanilkového extraktu
- 2 zralé banány (200 g)
- 100 g hladké mouky
- 100 g polohrubé mouky
- 1 a 1/2 lžičky kypřícího prášku
- 1 lžičku skořice
- Špetku soli
Na náplň:
- 150 g 100% arašídového másla
- 250 g mascarpone
- 50 g ricotty
- 50 g moučkového cukru
Všechny suroviny vyndáme z lednice alespoň hodinu předem, aby měly pokojovou teplotu. Máslo vyšleháme s cukrem a po jednom zašleháme i vejce a vanilkový extrakt. Banány rozmačkáme vidličkou a vmícháme je k vaječné směsi.
V menší míse smícháme oba druhy mouky, kypřící prášek, skořici a přidáme špetku soli. Po částech opatrně vmícháme do tekuté směsi.
Troubu dáme předehřát na 165°C. Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky a plníme těstem zhruba do 2/3. Pečeme cca 25-30 minut, dokud nemají cupcaky krásně zlatavou barvu.
Dále ušleháme krém. Mascarpone opatrně vyšleháme s ricottou a cukrem a postupně zapracujeme i arašídové máslo. Krémem zdobíme již vychladlé cupcaky.