Máslový korpus, extra jemný sametový krém a šťavnaté broskvové pyré. Vše ukryté v jednom malém kousku radosti, který chutná úplně jako léto. Připomenout si ho můžete i v zimě – stačí ovoce nahradit marmeládou a další kousek léta máte na stole.
Na 12 mini cheesecaků budete potřebovat:
- 125 g máslových sušenek
- 50 g másla
- 250 g mascarpone
- 150 g zakysané smetany
- 2 vejce
- 90 g cukru
- 1 lžičku vanilkového extraktu
- 1 lžičku citrónové šťávy
- 260 g broskvového pyré
- želatinu (plátky)
- sušené kokosové plátky (na ozdobu)
Všechny suroviny vyndáme z lednice chvíli předem, aby měly pokojovou teplotu. Sušenky rozmixujeme společně s povoleným máslem do kompaktní hmoty. Plech na muffiny vyložíme papírovými košíčky a sušenkovou směs do nich rovnoměrně rozdělíme a pořádně umačkáme na dno. Dáme předpéct na 5 minut do trouby vyhřáté na 170 °C.
Mezitím si připravíme náplň. Vejce ušleháme s cukrem, vanilkovým extraktem a citrónovou šťávou. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a mascarpone. Náplň vlijeme do předpečených košíčků a dáme péct na 20-25 minut na 170 °C.
Na závěr si připravíme broskvové pyré. V sezóně lze použít broskve, případně nektarinky nebo meruňky a mimo sezónu můžete pyré nahradit marmeládou. Ovoce rozmixujeme a dle návodu vmícháme želatinu. Vychladlé cheesecaky ozdobíme ovocným pyré, případně sušenými kokosovými plátky a dáme na pár hodin, ideálně přes noc, do lednice.