Tak je tu zase. Droga, závislost a největší dobrota v jednom – arašídové máslo. Tentokrát si našlo cestu do dalšího dezertu – maličkých, tvarohových cheesecaků. A aby mu nebylo smutno, společnost mu dělá křupavý karamelový základ a sametová poleva z hořké čokolády.
Na sušenkový základ:
- 125 g sušenek Lotus
- 20 g másla
- 20 g 100% (smooth) arašídového másla
Na náplň:
- 2 vejce
- 90 g třtinového cukru
- 250 g polotučného tvarohu
- 100 g zakysané smetany
- 140 g 100% (smooth) arašídového másla
- 1 lžičku citrónové šťávy
Na čokoládovou polevu:
- 60 g hořké čokolády (80%)
- 80 ml 33% smetany
Suroviny vyndáme z lednice alespoň hodinu předem, aby měly pokojovou teplotu. Sušenky rozdrtíme najemno (v mixéru anebo ručně), přidáme oba druhy másel a opět podrtíme. Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky a sušenkové těsto natlačíme na dno. Dáme na 10 minut do lednice.
Troubu dáme předehřát na 150°C a připravíme si náplň. Vejce ušleháme s cukrem a opatrně vmícháme tvaroh a zakysanou smetanu. Na závěr vmícháme arašídové máslo a citrónovou šťávu. Směs nalijeme do připravených košíčků. Pečeme 20-25 minut.
Po upečení necháme cheesecaky zcela vychladnout a pak přemístíme alespoň na hodinu do lednice, ale můžete nechat uležet i do druhého dne.
Připravíme si čokoládovou polevu. V menším kastrůlku zahřejeme smetanu těsně pod bod varu. Přidáme nalámanou čokoládu, sejmeme z plotýnky a opatrně mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Polevu necháme pár minut vychladnout. Pokud by poleva byla málo tekutá, přidáme ještě pár lžic (klidně studené) smetany. Lžící nalijeme polevu na cheesecaky a formou hýbeme do stran, aby se poleva rozlila po celém povrchu cheesecaku. Cheesecaky pak opět přemístíme do lednice a necháme pár hodin, ideálně přes noc uležet.
Inspirace z webu: http://www.vikendovepeceni.cz/2017/02/mini-cheesecakes-s-burakovym-maslem.html
Jak vydržíš nechat je několikrát uležet a mezitím je nesníst? 😀 Tak pevnou vůli bych neměla 😀