Recept na tyhle paličky mi padl do oka, když jsem si lámala hlavu s tím, co připravit na party s přáteli. Kuřecí paličky mají totiž hned několik výhod, díky kterým se právem řadí mezi ideální jídlo na party. Příprava je rychlá a snadná a paličky si navíc můžete připravit předem, v pravý čas jen vytáhnout z lednice, šoupnout do trouby a v klidu se dál věnovat hostům. Navíc tak akorát zasytí a díky sladkokyselé marinádě budete mít jistotu, že se hosti budou oblizovat až za ušima.
Na cca 1 kg paliček budete potřebovat:
- 2 lžíce oleje
- 1/4 lžičky skořice
- muškátový oříšek
- pepř
- chilli
- 2 stroužky česneku
- 200 ml rajčatového pyré
- 3 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce medu
- 10 g másla
V menším hrnci rozpálíme olej a necháme rozvoňět koření. Vhodíme nadrobno nakrájený česnek a ještě minutku mícháme. Poté přilijeme pyré, přidáme sójovou omáčku a med a na mírném ohni necháme omáčku zredukovat. Trvá to zhruba 10-15 minut. Odstavíme z ohně a vmícháme máslo. Marinádu necháme chvilku vychladnout.
Připravíme si igelitový sáček a naskládáme do něj cca půlku paliček. Přidáme několik lžic marinády, pytlík utěsníme a pořádně s ním zatřepeme. To samé zopakujeme i s druhou půlkou paliček. Oba sáčky dáme alespoň na hodinu do lednice, ideálně necháme rozležet do druhého dne. Zbylou omáčku můžete použít k namáčení hotových paliček.
Troubu si rozehřejeme na 200°C, paličky vložíme do pekáčku a pečeme zakryté alobalem cca 45 minut. Potom sundáme alobal, znovu potřeme marinádou a pečeme ještě dalších 15-20 minut, dokud paličky nemají tu správnou barvu. Podáváme s hranolky z čerstvé, případně grilované zeleniny.
Dobrou chuť! 🙂
Inspirace z webu http://www.menudomu.cz.