Těstoviny s tuňákem a bazalkovým pestem

Ráda zkouším nové recepty a občas se řídím heslem: čím složitější, tím lepší. Jsou chvíle, kdy se vyžívám v několikahodinovém kuchařském maratonu, jehož výsledkem je minimálně tříchodové menu a hromada špinavého nádobí kolem. V poslední době u mě však vyhrávají jednoduchá jídla z pár ingrediencí, která jsou hotová během několika minut a hlavně neuvěřitelně dobrá. Jedním z takových jídel jsou těstoviny s tuňákem a bazalkovým pestem, na první pohled všední jídlo, které lze ale pomocí těch správných ingrediencí povýšit na královskou večeři/oběd.

Na jednu porci budete potřebovat:

  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • 1 stroužek česneku
  • cherry rajčata
  • těstoviny – nejlépe čerstvé
  • 1 lžičku bazalkového pesta
  • tuňáka v plechovce
  • kvalitní sýr (parmezán/gouda)

Na pánvi rozpálíme asi lžíci olivového oleje a přídáme nadrobno nakrájený česnek. Necháme krátce rozvonět (cca 1-2 minuty). Vhodíme pokrájená cherry rajčata a necháme lehce změknout (cca 5 min). Poté přidáme uvařené těstoviny, pesto, tuňáka a vše promícháme. Dle chuti osolíme a opepříme. Na závěr posypeme nastouhaným sýrem a kdo má, tak ozdobí bazalkou (já jí skoro vždycky zapomenu koupit a pak nadávám 🙂 )

Místo tuňáka můžete zvolit třeba i lososa (uzeného i čerstvého). Varianta s lososem je moje oblíbená 🙂

FullSizeRender (6)

 

Dobrou chuť! 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *