Ráda zkouším nové recepty a občas se řídím heslem: čím složitější, tím lepší. Jsou chvíle, kdy se vyžívám v několikahodinovém kuchařském maratonu, jehož výsledkem je minimálně tříchodové menu a hromada špinavého nádobí kolem. V poslední době u mě však vyhrávají jednoduchá jídla z pár ingrediencí, která jsou hotová během několika minut a hlavně neuvěřitelně dobrá. Jedním z takových jídel jsou těstoviny s tuňákem a bazalkovým pestem, na první pohled všední jídlo, které lze ale pomocí těch správných ingrediencí povýšit na královskou večeři/oběd.
Na jednu porci budete potřebovat:
- olivový olej
- sůl, pepř
- 1 stroužek česneku
- cherry rajčata
- těstoviny – nejlépe čerstvé
- 1 lžičku bazalkového pesta
- tuňáka v plechovce
- kvalitní sýr (parmezán/gouda)
Na pánvi rozpálíme asi lžíci olivového oleje a přídáme nadrobno nakrájený česnek. Necháme krátce rozvonět (cca 1-2 minuty). Vhodíme pokrájená cherry rajčata a necháme lehce změknout (cca 5 min). Poté přidáme uvařené těstoviny, pesto, tuňáka a vše promícháme. Dle chuti osolíme a opepříme. Na závěr posypeme nastouhaným sýrem a kdo má, tak ozdobí bazalkou (já jí skoro vždycky zapomenu koupit a pak nadávám 🙂 )
Místo tuňáka můžete zvolit třeba i lososa (uzeného i čerstvého). Varianta s lososem je moje oblíbená 🙂
Dobrou chuť! 🙂