Těsto z ovesných vloček, tvaroh a maliny. Na první pohled neskutečně zdravá kombinace pár obyčejných surovin. Nenechte se zmást, dort je tak dobrý, že spolehlivě zmizí do druhého dne a při dojídání posledního kousku už přemýšlíte, kdy upečete další.
Na těsto budete potřebovat:
- 150 g ovesných vloček
 - 90 g másla
 - 2 lžíce třtinového cukru
 - 1 vanilkový cukr
 - 1/2 lžičky prášku do pečiva
 - 1 vejce
 
Na náplň si připravte:
- 500 g tvarohu v kostce
 - 200 g lučiny
 - 150 g bílého jogurtu
 - 100 g třtinového cukru
 - 2 lžičky vanilkového extraktu
 - 2 větší vejce
 - 400 g mražených malin
 
Jako první si připravíme těsto. V mixéru rozmixujeme všechny ingredience na těsto – měla by vzniknout lepkavá hmota. Formu na koláč vyložíme pečícím papírem a připravené těsto upěchujeme na dno formy. Použila jsem formu o průměru 25 cm. Pečeme 15-20 minut na 180°C.
Mezitím si připravíme náplň. Tvaroh, lučinu a bílý jogurt prošleháme do hladka. Přidáme cukr a zbylé ingredience. Dort je díky malinám příjemně nakyslý, pokud máte raději sladší, nebojte se přidat o něco více cukru (50-100 g bude stačit). Náplň vlijeme na předpečený korpus a dáme péct na 20 minut 180°C. Poté snížíme teplotu na 150°C, vršek koláče posypeme mraženým malinami a pečeme ještě dalších 20 minut. Po upečení necháme vychladnout a můžeme podávat.
Dobrou chuť!


