Banánová palačinka

Dlouho jsem přemýšlela o prvním příspěvku na můj úplně první blog v životě. Nakonec jsem se rozhodla pro jídlo, které mám nejradši, a které mě možná tak trochu vystihuje. Když se mě totiž zeptáte, co nejčastěji snídám a po čem bych se mohla utlouct, odpověď je jasná: banánová palačinka s tunou arašídového másla.

Základní recept na palačinku, která na snídani zasytí tak akorát:

  • 2 vejce
  • 1 zralý banán
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1 lžička kokosového oleje (nebo jiného tuku)

Banán rozmačkáme vidličkou, přidáme vejce a skořici a pořádne promícháme. Na pánvi rozpálíme olej a vlijeme připravenou směs. Teď už jen čekáme, až je palačinka dostatečně propečená a jde otočit (trvá to tak 5 minut). Lehce opečeme i z druhé strany.

Palačinku můžete různě upgradovat, já přidávám ještě chia semínka, kousky vlašských ořechů a kapku vanilkového aroma. Jako náplň se pak nejvíc osvědčilo arašídové máslíčko (třeba to z Marks & Spencer), kousek nakrájeného banánu, borůvky apod. Fantazii se meze nekladou 🙂

A malý tip na závěr: Palačinku si připravuji den předem, nechám na pánvi (zakryju alobalem) a ráno už jen rychle ohřeju.

FullSizeRender (1)

Dobrou chuť! 🙂

3 thoughts on “Banánová palačinka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *